Image

Skandia köper stor vakans i Malmö

Transaktioner Skandia Fastigheter köper fastigheten Oscar 28 i centrala Malmö av Home Properties.
Publicerad den 2 Juni 2016
Skandia Fastigheter köper Oscar 28 i Malmö. Bild: Skandia Fastigheter
Skandia Fastigheter köper Oscar 28 i Malmö.

Fastigheten omfattar 7 700 kvadratmeter och ligger på gågatan mellan Stortorget och Gustav Adolfs torg.

Lokaler dominerades fram tills för ett par år sedan av banken Nordea. I dag är Fitness 24 Seven den enda hyresgästen. Huset, som heter Oscar 28, erbjuder utöver gymmet cirka 5 500 kvadratmeter kontorsytor, drygt 1 000 kvadratmeter butiksytor samt ett garage. Kontors- och butiksytorna står till förfogande för företag som värdesätter det lättillgängliga och synliga läget i ett av Malmös absolut mest centrala kvarter, omgivet av gågatan, Stortorget, Gustav Adolfs torg och Lilla torg.

- Som långsiktig ägare, förvaltare och utvecklare av fastigheter i Malmö söker vi ständigt nya sätt att växa med staden. I centrum är vi bland annat närvarande med det tidigare konserthuset i kvarteret Davida, där vi nu förbereder för nya verksamheter och ett toppmodernt hotell. Utöver detta är vi aktiva på flertalet lägen och vår ambition är att i nära samverkan med Malmö Stad utveckla näringslivs- och bostadskommunen Malmö. I Västra hamnen har vi vårt växande område Masthusen, där vi de senaste åren utvecklat en ny stadsdel med kontor, livsmedel, äldreboende, studentbostäder, hyresrätter och annan samhällsservice samt infrastruktur. Vår ambition är att de närmaste åren expandera än mer i Malmö och i takt med markanden investera i nya projekt och verksamheter, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef Malmö på Skandia Fastigheter.

Tillträde skedde i går.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige