Image
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator.
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator. Bild: Volvo

Självkörande bilar – hur påverkas stadsplaneringen?

Göteborg 400+ Hur påverkas stadsplaneringen när de självkörande bilarna tar över? Visionerna kommer allt närmare verkligheten och redan i höst trafikeras vissa av Göteborgs gator av självkörande bilar. På Göteborg 400+ berättar Marcus Rothoff, projektledare för Volvos Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för P-bolaget om de nya förutsättningarna som de självkörande bilarna innebär.
Publicerad den 7 April 2017
Maria Stenström. Bild: P-Bolaget
Maria Stenström. Marcus Rothoff. Bild: Volvo
Marcus Rothoff.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsmarknadens framtidsseminarium nummer 1. Fokus ligger på 2020-talet och framåt – det här är seminariet för långsiktiga samhällsbyggare! Du anmäler dig till seminariet här. Fram till 15 april har vi ett Boka Tidigt-erbjudande: Anmäl 4 personer från ditt företag, betala vara för 3
!
I höst inleds pilotfasen i Drive Me, världens hittills mest ambitiösa projekt med självkörande Volvobilar och 100 leasingkunder på riktiga vägsträckor i Göteborg. En del av projektet fokuserar på självparkerande fordon och vad de kan innebära för framtidens stad. Vilka effekter kan självkörande bilar få för stadsplanering och parkering i framtiden? Kommer vi att behöva så många centrala parkeringshus?

Marcus Rothoff, projektledare för Volvo Cars Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för Göteborgs Stads Parkering AB berättar om de nya förutsättningarna.

Bland de övriga talarna återfinns bland andra Kent Jackson från Skidmore Owings & Merrill som har ritat Burj Khalifa och som ritar Karlatornet, kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, meteorologen Pär Holmgren, digitaliseringsexperten Christian Wictorin och fastighetsprofilerna Ola Serneke och Sharam Rahi. Och många andra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Göteborg 400+

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36.

När: Tisdag 21 maj 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens framtidsseminarium nummer 1.

Här diskuteras de stora frågorna – mer hållbarhet, integration och stadsutveckling än aktuella yielder och hyresnivåer.

Hur vill vi att Göteborg ska utvecklas de närmaste decennierna och vad innebär utvecklingen för affärsmöjligheterna inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn?

Det handlar om visioner, stora tankar och möjligheter – men även om de svårigheter, utmaningar och problem vi står inför när framtidens stad ska förverkligas.

Seminariet arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se som även bland annat arrangerar den anrika Lokalmarknadsdagen i Göteborg tillsammans med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa om 2017 och 2018 års event.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

 

Se filmen från 2019 års event här:


Partners:

 

 

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY