Image
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator.
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator. Bild: Volvo

Självkörande bilar – hur påverkas stadsplaneringen?

Göteborg 400+ Hur påverkas stadsplaneringen när de självkörande bilarna tar över? Visionerna kommer allt närmare verkligheten och redan i höst trafikeras vissa av Göteborgs gator av självkörande bilar. På Göteborg 400+ berättar Marcus Rothoff, projektledare för Volvos Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för P-bolaget om de nya förutsättningarna som de självkörande bilarna innebär.
Publicerad den 7 April 2017
Maria Stenström. Bild: P-Bolaget
Maria Stenström. Marcus Rothoff. Bild: Volvo
Marcus Rothoff.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsmarknadens framtidsseminarium nummer 1. Fokus ligger på 2020-talet och framåt – det här är seminariet för långsiktiga samhällsbyggare! Du anmäler dig till seminariet här. Fram till 15 april har vi ett Boka Tidigt-erbjudande: Anmäl 4 personer från ditt företag, betala vara för 3
!
I höst inleds pilotfasen i Drive Me, världens hittills mest ambitiösa projekt med självkörande Volvobilar och 100 leasingkunder på riktiga vägsträckor i Göteborg. En del av projektet fokuserar på självparkerande fordon och vad de kan innebära för framtidens stad. Vilka effekter kan självkörande bilar få för stadsplanering och parkering i framtiden? Kommer vi att behöva så många centrala parkeringshus?

Marcus Rothoff, projektledare för Volvo Cars Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för Göteborgs Stads Parkering AB berättar om de nya förutsättningarna.

Bland de övriga talarna återfinns bland andra Kent Jackson från Skidmore Owings & Merrill som har ritat Burj Khalifa och som ritar Karlatornet, kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, meteorologen Pär Holmgren, digitaliseringsexperten Christian Wictorin och fastighetsprofilerna Ola Serneke och Sharam Rahi. Och många andra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige