Image

Sisab vinnare av ”Två blir mer”

Event Sisab får Stockholms stads forum för hållbara fastigheters pris ”Två blir mer” för sitt arbete med att minska energianvändningen i projektet ”Energiagenterna”.
Publicerad den 19 Oktober 2016

Genom att arbeta med beteendeförändringar tillsammans med barn och pedagoger, har de lyckats göra en betydande energibesparing i de deltagande förskolorna.

– Energiagenterna är ett bra och klokt exempel på hur fastighetsägare och förvaltare kan uppnå resultat i sitt hållbarhetsarbete i samverkan med hyresgäster. Att arbeta med attityd- och beteendeförändringar redan i tidig ålder lägger en god grund för vår ambition att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör och medlem av juryn.

Priset delas ut i samarbete med Sweden Green Building Council och överlämnandet skedde i Stadshuset igår. Priset ska stimulera fastighetsägare och förvaltare till ett aktivt hållbarhetsarbete i befintliga byggnader och i samverkan med hyresgäster.

– Vår vision med projektet har varit att ge barnen och pedagogerna som diplomeras som energiagenter kunskap och engagemang om energi som de sedan kan ta med sig vidare i livet, säger Claes Magnusson, vd på Sisab.

– Trots att fastighetsägare och hyresgäster har så olika uppdrag, kan vi hjälpas åt för att nå såväl gemensamma som enskilda mål. Att vårt arbete uppmärksammas är fantastiskt roligt, inte minst för fortsättningen av projektet, säger Claes Magnusson.

Stockholms stads forum för hållbara fastigheter
Stockholms stads forum för hållbara fastigheter, är ett samarbete mellan Stockholms stad, privata fastighetsägare och fastighetsförvaltare. Forumet verkar för att fastighetsägare och fastighetsförvaltare i dialog och samverkan med hyresgäster och boende ska stödja varandra i hållbarhetsarbetet i det byggda beståndet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige