Image
Exteriör av Engelska skolan i Gubbängen.
Exteriör av Engelska skolan i Gubbängen. Bild: Ingemar Edfalk.

Sisab säljer skola till IES

Transaktioner Fastigheten Borrsvängen 13 i Gubbängen byter ägare från kommunala skolfastighetsbolaget Sisab till IES Skolfastigheter, ett helägt dotterbolag till Internationella Engelska Skolan i Sverige AB. Internationella Engelska Skolan har bedrivit verksamhet i fastigheten sedan 1998 och tar nu även över ansvaret som ägare.
Publicerad den 12 November 2021

– Det är glädjande att vi som hyresgäst får möjligheten att ta ansvar för att vidareutveckla den fastighet där IES Enskede haft sin hemvist i mer än tjugo år. Genom detta kommer skolan att kunna finnas kvar i samma lokaler under många årtionden framöver, säger Anna Sörelius Nordenborg som är vd för Internationella Engelska Skolan (IES).

Först på schemat står att se över och renovera den nyförvärvade fastigheten.
– Vi är en skola som har ett mycket långsiktigt perspektiv. Att vi själva blir fastighetsägare gör att vi kommer att kunna planera en renovering efter skolans förutsättningar. Det är prioriterat för oss, säger Jörgen Stenquist, som är vice vd på IES.

– För Sisabs del har det varit viktigt att hitta en seriös köpare. Med Internationella Engelska Skolan som ny ägare får vi kontinuitet för barn och personal samtidigt som Sisab och staden frigör resurser till investeringar i våra kommunala skolor och förskolor, säger Claes Magnusson, vd för Sisab.

Borrsvängen 13 byggdes i mitten av 1950-talet i regi av Stockholms folkskoledirektion. Fastigheten har inhyst IES Enskede sedan 1998. Kontraktet förnyades senast 2014 och går ut 2029. Köpet måste godkännas av Stockholms Stadshus AB:s styrelse och därefter Stockholms stads kommunstyrelse. Tillträde sker under första halvåret 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige