Image

Sigtunahem köper vid Märsta station

Transaktioner Sigtunahem har köpt hyresfastigheten Sätuna 3:179 vid Sätuna torg intill Märsta station för 30 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Januari 2014

Säljare är Christer Jansson. Affärens slutliga genomförande kräver ett godkännande av kommunfullmäktige. Sigtunahem äger och förvaltar sedan tidigare övriga fastigheter i kvarteret.

- Nu tas ytterligare ett steg i utvecklingen i området vid Sätuna torg och runt Märsta station. Sigtunahem är en långsiktig ägare med stabil ekonomi och kan med kraft bidra till satsningar i denna viktiga del av Märsta. Just nu pågår en viktig utveckling av Sätuna torg, både norr och söder om Stationsgatan där Sigtunahem har en nyckelroll, säger Anders Johansson (S), styrelseordförande i AB Sigtunahem

Sigtuna kommun har sedan tidigare antagit en ny detaljplan för området norr om Sätuna torg. Den detaljplanen rör framför allt en fastighet som ägs av HSB Arlanda. HSB har där nyligen uppfört ett 15-våningshus med bostadsrättslägenheter och kommersiella lokaler i entréplan. Den nya detaljplanen medger också ytterligare byggrätter i korsningen Stationsgatan-Södergatan samt möjligheter att bygga mer där befintliga butiks- och kontorslokler finns idag.

- Med den nya detaljplanen för området, Sigunahems förvärv av den nu aktuella fastigheten, samarbete med HSB Arlanda och Sigtuna kommuns utvecklingsambitioner är jag övertygad om att det kommer att hända mycket positivt i området under kommande år. Där ska Sigtunahem vara en viktig partner för att åstadkomma attraktiva bostäder och ett bra serviceutbud, säger Anders Johansson (S).

Säljaren av fastigheten, Christer Jansson, säger följande som kommentar till affären:

- Jag är nöjd med affären och framförallt med det faktum att just Sigtunahem står som ny ägare. Sigtunahem är en seriös, långsiktig fastighetsägare med gott rykte. Det är tryggt för hyresgästerna och bra för fastighetens utveckling i framtiden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige