Image
Dan Astrén.
Dan Astrén. Bild: Signatur Fastigheter

Signatur säljer till bostadsrättsförening i Stockholm

Transaktioner Signatur Fastigheter säljer tomträtten till fastigheten Vallhunden 7 i Stockholm till Bostadsrättsföreningen Vallhunden i Rågsved. Tomträtten består av ett flerbostadshus med 57 lägenheter samt omgivande gårdsmark om totalt 2 640 kvadratmeter.
Publicerad den 28 Maj 2020

Överenskommet fastighetsvärde är 77,7 miljoner kronor och transaktionen är en bolagsaffär. Fastigheten Vallhunden 7 bestod tidigare av två bostadshyreshus med totalt 121 lägenheter. Fastigheten har därefter avstyckats till fastigheten Vallhunden 7 och Vallhunden 8. Fastigheten Vallhunden 8 som består av ett flerbostadshus innehållande 64 lägenheter behålls i Signaturs ägo och förvaltas vidare som hyreshus.

Försäljningen sker till marknadsvärde.

Försäljningen medför en starkare balansräkning och frigör likvida medel för Signatur om cirka 39,2 miljoner kronor för framtida förvärv och värdeskapande aktiviteter på befintliga fastigheter.

Bostadsrättsföreningen tillträder fastigheten under juni månad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Signatur Fastigheter på Branschguiden

Signatur fastigheter är ett växande bostadsbolag i södra Sverige med huvudkontor i Malmö. Vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen och utgörs i huvudsak av bostäder och samhällsfastigheter.

Vi växer genom förvärv av kassaflödande fastigheter med utvecklingspotential. Kassaflödet ger en stabil grund för verksamheten och förutsättningar för vårt fokus på fastighetsutveckling och värdetillväxt.

Vårt utvecklingsarbete innefattar såväl renovering av befintliga fastigheter som framtagande av nya bostäder genom detaljplanearbete...

Läs mer om Signatur Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY