Image
SHH köper en fastighet i Huddinge av Spendrups.
SHH köper en fastighet i Huddinge av Spendrups. Bild: SHH Samhällsfastigheter

SHH köper kontor – för att utveckla skola

Transaktioner SHH Samhällsfastigheter har tecknat avtal om förvärv av en kontorsbyggnad i Huddinge, Stockholm som ska byggas om till grundskola för Internationella Engelska Skolan. Fastigheten är belägen på Vårby Udde där kommunen planerar för utbyggnad av 2 000 nya bostäder.
Publicerad den 16 Mars 2020

Den nya skolan planeras inrymma 600 barn från förskoleklass till årskurs 9 och kommer bestå av två paralleller. Internationella Engelska Skolan ska förhyra skolan på ett tjugoårigt avtal.
– Vi har sedan tidigare två skolor i kommunen och ser en stor efterfrågan på fler skolplatser hos oss. Det känns särskilt bra att få utöka verksamheten i ett expansivt bostadsområde säger Jörgen Stenquist, vice vd för Internationella Engelska Skolan.

SHH förvärvar fastigheten av Spendrups Bryggeri som i dag har sitt huvudkontor på platsen. Förvärvet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft.
– I och med försäljningen säkerställs att den nya stadsdelen får en bra grundskola med såväl en långsiktig ägare som hyresgäst säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups Bryggeri.

Investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor för SHH Samhällsfastigheter. Förvärvet innebär att SHH deltar i planarbetet för att möjliggöra utvecklingen till skola. Den befintliga kontorsbyggnaden ska byggas om såväl avseende planlösning som installationer för att anpassas till en modern grundskola.
– Det känns roligt att få bidra till en hållbar stadsutveckling ur många perspektiv i och med denna investering. Vi anpassar och återanvänder en befintlig byggnad samt erbjuder kostnadseffektiva lokaler till en hyresgäst som säkerställer att många barn och ungdomar får en bra skola i det nya området säger Fredrik Alvarsson, vd för SHH Samhällsfastigheter.

SHH avser äga skolan långsiktigt efter färdigställande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige