Image

SFR nästan uppe i miljarden 2017

Bolag Svensk Fastighetsrådgivning, som arbetar med kommersiella fastighetstransaktioner i Trestadsområdet, har under 2017 genomfört transaktioner för drygt 900 miljoner kronor.
Publicerad den 29 December 2017
Oscar Olofsson. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Oscar Olofsson. Reine Arvidsson. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Reine Arvidsson.

- Den största delen, drygt 750 miljoner kronor, utgörs av affärer i Uddevalla och Trollhättan, vilket är naturligt med hänsyn till att detta är de största och mest likvida marknaderna. Det är också de marknaderna som lockat mest externt intresse. Men även Vänersborg har utvecklats starkt, där har vi genomfört affärer för cirka 130 miljoner kronor, berättar Oscar Olofsson, som driver SFR tillsammans med Reine Arvidsson.

Utöver i Trestad har bolaget även förmedlat fastigheter i Lysekil, Sotenäs och Stenungsund.

Vad tror ni om 2018?
- Det finns viss risk i marknaden, kanske främst från det politiska hållet med tanke på paketeringsutredningen och kommande begränsningar i ränteavdragsrätten. Det i kombination med finansieringsklimatet gör att man skulle kunna se lite mörka, eller i alla fall grå, moln på himlen. Vi har också privatmarknaden som ju dalat. Men vi tycker överlag att kassaflödena på våra lokala marknader är så pass goda att vi ändå tror på fortsatt stabila värden och inte ser någon direkt avmattning eller nedgång. Vi kan dock eventuellt förutspå något lägre transaktionsvolym, vilket inte är orimligt efter ett par väldigt transaktionsintensiva år med många generationsskiften och dessutom en hel del affärer initierade av oss.

- Vi ser fram emot att fortsätta vår att genomföra professionella fastighetsaffärer i vårt område under lång tid framöver. Vi vill gärna bli fler medarbetare och växa ytterligare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige