Image

Sex miljoner till Akademiska Hus Green Innovation Park

Bolag SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, och Akademiska Hus tilldelas sex miljoner kronor av Tillväxtverket för att utveckla den gemensamma satsningen på Green Innovation Park, ett centrum för grönt näringsliv i Uppsala.
Publicerad den 15 Januari 2016

– Det här ger oss möjlighet att växla upp verksamheten och satsa ännu mer på att stimulera samverkan mellan företagen och SLU:s forskare och studenter, säger Sara Brännström, SLU:s projektledare för Green Innovation Park.

I Tillväxtverkets motivering står bland annat: ”Projektet bidrar till att främja samarbetet mellan akademi och omgivande näringsliv. Projektet kan ses som ett klusterinitiativ som har potential att bli starkt nationellt”. Att Uppsala kommun och regionförbundet i Uppsala stödjer projektet genom medfinansiering var också av betydelse. Pengarna kommer från Europeiska regionala utvecklingsfonden och ges för en period om tre år.

Green Innovation Park är en gemensam satsning av SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, och Akademiska Hus för att öppna Campus Ultuna i Uppsala för andra verksamheter än akademi, i första hand företag inom de gröna näringarna. Visionen är att etablera tvåhundra företag inom de gröna näringarna i Ultuna och att skapa en kreativ innovationsmiljö i världsklass med aktiv samverkan mellan företagen och SLU:s forskare och studenter.

Green Innovation Park ska kunna härbärgera företag av alla storlekar, med inkubatorsverksamhet och företagshotell för små företag och god tillgång på mark för att bygga nya lokaler till större företag. Företagen kan även få tillgång till forskningsinfrastruktur som avancerad apparatur, laboratorier och databaser vid SLU.

– Vi vill utveckla Ultuna till Sveriges främsta centrum för grönt näringsliv, säger Per Nilsson, fastighetschef på Akademiska Hus. Stödet från Tillväxtverket ger oss förutsättningar att nå resultat snabbare. Det är även en viktig bekräftelse på vår satsning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige