Image

Setra säljer dotterbolaget Plusshus

Bolag Setra har träffat en överenskommelse med Derome om försäljning av dotterföretaget Setra Plusshus.
Publicerad den 10 Maj 2016

– Setras dotterbolag Plusshus har med sitt koncept för industriellt trähusbyggande utvecklats väl på en växande marknad för trähusbyggnation. För att säkerställa nästa steg och en fortsatt positiv utveckling har Setra bedömt att det ska ske tillsammans med en ägare som har trähusbyggnation som huvudfokus. Vi ser mycket positivt på Derome som nya ägare, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef på Setra.

– Förvärvet av Plusshus ligger i linje med den satsning som Derome tidigare har aviserat gällande egen produktion av bostadshus i trä med modern och rationell volymbyggnadsteknik. Med ett inarbetat koncept som Plusshus kommer vi igång tidigare än tänkt och det ger oss synergier när vi ska utveckla vår kommande fabrik på västkusten, säger Peter Mossbrant, vd för Derome Hus.

Plusshus kommer från den första juni att ingå i Deromekoncernen under namnet Derome Plusshus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige