Image

Sernekebolag plockar in ny vd

Bolag Nybergs Svets AB, ett bolag i Sernekekoncernen, får ny VD. Den tidigare projekt- och marknadschefen i bolaget, Johan Lindholm, tillträder posten den 1 september.
Publicerad den 31 Augusti 2018
Johan Lindholm Bild: Serneke
Johan Lindholm

Det Alingsåsbaserade bolaget har mer än 100-åriga traditioner och är sedan 2009 ett bolag i Sernekekoncernen. Verksamheten omfattar bland annat produktion av stålkonstruktioner för byggindustrin, där bolaget tillhör ett av de större i landet, samt trappor och räcken.
Johan Lindholm har sedan tidigare haft en bred roll i bolaget som projekt- och marknadschef.
– Nybergs svets har tagit fina steg i utvecklingen, främst avseende storleken på projekt, tack vare en bra organisation och kunniga medarbetare. Vi har jobbat en tid med att ställa om bolaget inför kommande tillväxtrelaterade utmaningar, där min nya roll som vd blir ett steg på vägen, säger Johan Lindholm.

Bland aktuella projekt för Nybergs Svets finns bland annat grundarbete i Karlatornet tillsammans med Serneke Anläggning, stålkonstruktion och betongmontage för Serneke Bygg vid Mälardalens högskola i Eskilstuna och Svartedalsskolan i Göteborg för Floden Byggnads AB. De har även konstruerat och producerat trappor och räcken åt bland annat SEB:s nya kontor i Solna, nya Resecentrum i Gamlestaden i Göteborg samt H&M och Uniqlos butiker.

Hur ser du på utvecklingen framåt? Hur vill du utveckla verksamheten?
– Utvecklingen ska fortsätta i de spår vi jobbat med under ett par år nu. Vi ska steg för steg komma framåt och uppåt i vårt erbjudande, engagemang och vår kunskap. Vi ser fram emot att kunna jobba med ännu mer avancerade projekt som kräver en hög kompetens, vilket jag ser som vår största konkurrensfördel.

Bolagets trotjänare och nuvarande vd Kjell Hägermalm har deltagit parallellt med Johan Lindholm i omställningsarbetet och kommer vara kvar i bolaget i en ny roll och där att bistå Johan och bolaget i den fortsatt utvecklingen. Kjell kommer inom några år att gå i pension varför denna förändring kommer naturligt och har planerats för under en längre tid.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige