Image

Serneke vinstvarnar

Bolag Serneke Bygg skriver ned två byggprojekt vilket beräknas komma påverka koncernens rörelseresultat för tredje kvartalet med cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Oktober 2018
Daniel Åstenius. Bild: Serneke
Daniel Åstenius.

– Vi är i slutfasen av två projekt vilka drabbats av betydande kostnadsökning, främst till följd av konkurser hos underentreprenörer. Merkostnaderna rör i huvudsak om- och merarbeten för att på ett tillfredställande sätt färdigställa projekten, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

Rörelseresultatet i tredje kvartalet för Serneke Group AB med hänsyn tagen till nedskrivningar beräknas att uppgå till cirka -40 Mkr (67).
– Vi är, trots en viss avmattning på några marknader, inne i en stabil byggkonjunktur och vi ska fortsätta vår strategi att fokusera på större order, samverkansprojekt och en hög grad av offentliga beställare, säger Ola Serneke, CEO och koncernchef.
– Det underliggande behovet i marknaden i kombination med vår kundinriktning utgör en stabil bas för oss att expandera mot de mål vi ställt upp.

Serneke Bygg har per september 2018 en orderstock om cirka 6,5 miljarder kronor. Till detta kommer ytterligare en rad projekt i samverkansform vilka ligger i en första fas. Koncernens omsättningsmål på 10 miljarder kronor 2020 med utökade marknadsandelar i tillväxtregionerna ligger fast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige