Image
Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem.
Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem. Bild: Serneke

Serneke utvecklar trygghetsboende åt Landskronahem

Bygg/Arkitektur Serneke har efter upphandling fått förtroendet av Landskronahem att utveckla och uppföra ett trygghetsboende i kvarteret Jäntan i centrala Landskrona.
Publicerad den 20 Maj 2020

Projektet innebär utveckling och byggnation av 77 trygghetslägenheter med gemensamma utrymmen bestående av aktivitetsytor för de boende, samt matsal med tillhörande serveringskök. Utöver trygghetsboendet uppförs i samma byggnad 16 hyresrätter.
– Vi är så klart glada för förtroendet att utveckla kvarteret Jäntan med samhällsfunktioner som blir ett välbehövligt tillskott till Landskrona, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.
– Vårt första trygghetsboende i Landskrona blev populärt och vi har fått många frågor om när det kommer fler. Vi är glada över att det nu kan bli verklighet. Detta är ett stort projekt för Landskronahem, och vi är stolta över att bidra till utvecklingen av stadskärnan, säger Mikael Forsberg, vd, Landskronahem.

Serneke kommer att sälja trygghetsboendet till Landskronahem med ett överenskommet fastighetsvärde om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad tidigast andra kvartalet 2021 och bostäderna beräknas stå klara under 2023.

Trygghetsboendet kommer byggas i kvarteret Jäntan. Inom samma kvarter utvecklar Serneke även 145 bostadsrätter varav det högsta huset är på 16 våningar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige