Image
Serneke bygger i Hudiksvall.
Serneke bygger i Hudiksvall. Bild: Serneke

Serneke utvecklar 80 lägenheter i Hudiksvall

Bostäder Serneke Invest och ROPH Invest AB ska i ett joint venture tillsammans utveckla 80 bostadsrättslägenheter på Kattvikskajen i Hudiksvall.
Publicerad den 12 Maj 2021

Planerad byggstart är i början av 2022 och ambitionen är att de första bostäderna ska stå klara i slutet av 2023.

– Vi på Serneke är väldigt glada att få möjligheten att vara med och utveckla en ny spännande del av Hudiksvall. Det här blir startskottet för projektutvecklingsverksamheten i bolagets norra region och ett projekt som vi hoppas ska etablera Serneke/ROPH som en aktör att räkna med i norra Sverige, säger Mikael Thorgren, regionchef Serneke Sverige.

Kattvikskajen i Hudiksvall, som är del av stadens gamla sågverksområde, ska de närmaste åren utvecklas med bland annat totalt cirka 400 bostäder, kontor, verksamheter, skola och hotell. ROPH Invest har via sitt bolag Granola Fastigheter sedan tidigare erhållit en markanvisning för att bygga ett kvarter på Kattvikskajen. Byggrätten uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter BTA för bostäder.

I ett nyligen etablerat JV-bolag mellan Serneke Invest AB och ROPH Invest AB ska parterna tillsammans nu utveckla 80 lägenheter i tre till fyra huskroppar i direkt vattenläge på kajen. Husen byggs i varierande höjder från två till sju våningar och kommer att innehålla lägenheter i varierade storlekar från 1 till 5 rum och kök. För uppförandet av byggnaderna avser JV-bolaget teckna ett entreprenadavtal med Serneke Sverige AB.

– Att få utveckla riktigt attraktiva bostäder på bästa läge i Hudiksvall och samtidigt vara med och bidra till att skapa en ny del av staden känns väldigt tillfredsställande. I Serneke har vi hittat en partner som delar våra visioner och som vi hoppas kunna fortsätta samarbeta med runt om i regionen, säger Henrik Fredriksson, på ROPH Invest, som inom kort byter namn till Strömtorpet AB.

Beräknad säljstart av bostäderna är satt till slutet av 2021.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Ett politiskt magplask utan dess like"

Bostäder Lennart Weiss kommenterar regeringskrisen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY