Image
Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun.
Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun. Bild: Serneke

Serneke tecknar markanvisningsavtal med Växjö kommun

Bygg/Arkitektur Serneke har vunnit en markanvisningstävling för fastigheten Dörren 4 i området Vikaholm i Växjö. Markanvisningsavtalet som nu tecknats med Växjö kommun omfattar byggnation av 104 hyresrätter i området.
Publicerad den 28 Augusti 2020

Bostäderna kommer att uppföras i fyra huskroppar. Den totala bostadsytan omfattar cirka 6 600 kvadratmeter BTA och kommer att bestå av 104 lägenheter på ett till tre rum. Bostäderna utformas i samklang med "Hållbara Växjö 2030" och kommer att bidra till låg miljöpåverkan genom att byggnaderna konstrueras med lägre energianvändning. Målsättningen är att uppfylla kraven för nära-nollenergihus.

Vikaholm ligger söder om Teleborg i Växjö och kännetecknas som ett hållbart bostadsområde. Området har varit under utveckling sedan 2012 och när allt är färdigt kommer området innehålla cirka 1 000 bostäder.
– Vi imponerade av kommunens höga ambitioner och ser fram emot att bidra till utvecklingen av Vikaholm. Vi ser en stor efterfrågan på mindre välplanerade hyresrätter i Växjö, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.
– Det är glädjande att Serneke nu vill bygga ytterligare bostäder i Växjö och med fler hyresrätter i Vikaholm får vi ännu mera bredd och ett utbud som passar allt fler, säger Rickard Karlsson (L), ordförande byggnadsnämnden, Växjö kommun.

Byggnation av bostäderna är planerad att starta 2021 och de beräknas stå klara för de nya hyresgästerna under 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige