Image
Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm.
Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm. Bild: Serneke

Serneke tecknar avtal med Wallfast om att bygga 117 hyresrätter

Bygg/Arkitektur Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Juni 2020

Tillsammans med nio byggaktörer utvecklar Stockholm stad ett nytt bostadsområde i ett tidigare industrikvarter på Södermalm i Stockholm. Sju nya bostadskvarter med totalt 1 240 lägenheter ska byggas och runt 2025 beräknas det nya området vara klart.

Hyresrätterna, som Serneke kommer att bygga för Wallfast, byggs som sammanbyggda flerbostadshus med ett gemensamt garage i källarplan. De fyra trapphusen kommer ha olika fasadlösningar i plåt och tegel som gör att det från utsidan kommer att upplevas som tio olika hus.
– Vi är glada att vi tillsammans med Wallfast får vara med och bidra till utvecklingen av ett nytt bostadskvarter och flera hyresrätter på Södermalm. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Wallfast och att starta igång produktionen direkt efter sommaren, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.
– Efter en utdragen plan- och bygglovsprocess är vi mycket glada över att äntligen kunna teckna detta avtal. Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi gemensamt bidrar till en fin fastighet för Wallfasts långsiktiga förvaltning, säger Joakim Bejtoft, chef byggprojekt, Wallfast Projektutveckling AB.

Ordersumman om cirka 200 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020. Byggnationen startar efter sommaren och projektet beräknas vara klart i början av 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige