Image
Serneke, med Ola Serneke som vd, bygger bostadsrätter i Gårdsten, Göteborg.
Serneke, med Ola Serneke som vd, bygger bostadsrätter i Gårdsten, Göteborg. Bild: Serneke

Serneke startar bostadsrättsbyggnation i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Byggnationen av Sernekes Brf Utsikten i Gårdsten, Göteborg, har nu fått startbesked. 59 nya bostadsrätter beräknas vara klara för inflyttning under 2021.
Publicerad den 9 December 2019

Brf Utsikten är den första av flera etapper i ett arbete för att utveckla Gårdsten Centrum och göra det möjligt att välkomna nya invånare till stadsdelen.

Brf Utsikten byggs i tolv våningar precis vid det nya torget, kommer att ha 59 lägenheter med 1 – 3 rum och kök och blir Gårdstens första flerbostadshus med bostadsrätter. Kommande etapper består av bland annat restaurang, kontor och ytterligare cirka 300 bostäder.

– Det känns fantastiskt att få komma i gång med Brf Utsikten som kommer att skapa möjlighet för de boende i Gårdsten att starta en boendekarriär och få ett alternativ till hyresrätten. Det här är ett projekt som känns extra bra i hjärtat eftersom det bidrar till att bygga ihop staden och visar att det är möjligt att bygga på ett annat sätt i förorten, säger Ola Serneke, vd och koncernchef på Serneke Group.

Arbetet med utvecklingen av Gårdstens centrum och tillskapandet av nya bostäder har skett i tät samverkan mellan det privata näringslivet, staden och de kommunala bolagen, främst representerade av Gårdstensbostäder som är en del av Framtidenkoncernen. Även ett stort engagemang från de människor som bor och verkar i området har varit en viktig faktor i utvecklingen.

– Det är mycket positivt för Gårdstens utveckling att byggnationen i Gårdstens centrum nu startar. Det är viktigt att bygget kommer igång, vilket är en del av Vision 2025. Ett utökat centrum i bottenvåningen på Brf Utsikten skapar bra förutsättningar för fler butiker när Gårdsten växer utifrån visionen, säger Michael Pirosanto, vd för Gårdstensbostäder.

Utvecklingen av Gårdsten Centrum och Brf Utsikten är del av jubileumssatsningen Bostad 2021. Sernekes engagemang i Gårdsten är långsiktigt och omfattar en tioårig utbyggnadsplan för stadsdelen som utöver bostäder även inkluderar kommersiella verksamheter, kontor och restaurang.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY