Image

Serneke skriver ramavtal med Specialfastigheter

Bygg/Arkitektur Serneke har ingått ramavtal med Specialfastigheter. Under avtalsperioden planerar det statliga fastighetsbolaget att genomföra projekt till en uppskattad volym av cirka fyra miljarder kronor.
Publicerad den 1 November 2018

Specialfastigheter, som ägs av svenska staten, äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar. Under avtalsperioden på sju år, planerar Specialfastigheter att genomföra cirka 300 projekt årligen till ett uppskattat värde av cirka fyra miljarder kronor. Specialfastigheter tecknar avtal med flera entreprenörer för fyra zoner i landet och Serneke har i upphandlingen valts ut som leverantör i samtliga zoner.

– Avtalet med Specialfastigheter ligger helt i linje med vår strategi och kundbas – att jobba med samhällsfastigheter på uppdrag av offentliga verksamheter. Vi ser fram emot ett långt samarbete i en rad spännande och viktiga projekt, säger Marlene Wiberg, arbetschef på Serneke Bygg.

Projekten kommer i huvudsak att utföras i anslutning till pågående verksamhet och i fastigheter med höga säkerhets- och skyddskrav, där verksamheten pågår dygnet runt året om.

Projekten kommer vara ny-, om- och tillbyggnationer och kan vara allt från installationsprojekt till kompletta byggnader.

Kontraktsperioden sträcker sig fram till 2020-10-31 och avtalet innehåller också option på förlängning med två plus tre år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige