Image
Serneke köper två fastigheter vid Säve flygplats.
Serneke köper två fastigheter vid Säve flygplats. Bild: Serneke

Serneke köper vid Säve flygplats

Transaktioner Serneke köper två fastigheter som ligger i anslutning till Sernekes befintliga fastigheter vid Säve flygplats för 83 miljoner kronor.
Publicerad den 2 November 2016

Serneke köper fastigheterna Nolvik 9:1 och Åseby 9:1. Fastigheterna omfattar cirka 33 000 kvadratmeter markareal, varav 3 455 kvadratmeter är bebyggda med fullt uthyrd kontorsverksamhet med bland andra Sjöfartsverket och Svensk Pilotutbildning som hyresgäster samt hotell- och restaurangverksamhet och tillhörande parkeringsplatser.

En av fastigheterna är en nybyggd parkeringsanläggning med totalt 720 parkeringsplatser. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och det underliggande fastighetsvärdet uppgår sammanlagt till cirka 83 miljoner kronor.

Fastigheterna ligger i direkt anslutning till Sernekes befintliga fastigheter på Säve flygplats och blir ett väsentligt komplement i bolagets vision om att utveckla Säve flygplats till ett upplevelsecentrum och utvecklingsområde för motorrelaterad verksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige