Image
Serneke i samarbete kring nytt idrotts- och kulturcenter i centrala Stockholm.
Serneke i samarbete kring nytt idrotts- och kulturcenter i centrala Stockholm. Bild: White Arkitekter

Serneke i samarbete kring nytt idrotts- och kulturcenter i centrala Stockholm

Bygg/Arkitektur Serneke och KFUM Central har undertecknat en avsiktsförklaring om att gemensamt utveckla ett nytt idrotts- och kulturcenter vid Torsplan i centrala Stockholm.
Publicerad den 13 Februari 2019

Sernekes utvecklingsförslag, som utarbetats tillsammans med KFUM Central och White Arkitekter, omfattar en multifunktionell idrottsarena med plats för 2 000 åskådare, en specialhall för gymnastik samt ytterligare en idrottshall och lokaler för kulturverksamhet. Även byggnader för kontor, hotell och gymnasieskola finns i förslaget. Totalt handlar det om byggnader på totalt 40 000 kvadratmeter BTA. Samverkan mellan de olika funktionerna är en central del i förslaget och de planerade anläggningarna kommer att ligga i direkt anslutning till en tunnelbanestation. Sernekes förslag valdes ut bland flera andra för att det allra bäst motsvarade föreningens och stadens behov.
– Det känns väldigt tillfredsställande att få utveckla denna typ av anläggning i samverkan med KFUM Central och Stockholm stad. Detta är vad Sernekes vision handlar om – att med idrott och kultur i centrum, skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas, att erbjuda goda förutsättningar för utbildning och en god folkhälsa, säger Ted Mattsson, regionchef på Serneke Projektutveckling.
– Våra planer på att bygga ett idrotts- och kulturcenter har konkretiserats rejält under den gångna hösten. Sernekes förslag gör att vår förening kan växa och ge Stockholms unga ett välbehövligt tillskott av mötesplatser för sina intressen och passioner, säger Hans von Uthmann, styrelseledamot KFUM Central och projektansvarig KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter.

Parterna kommer inom kort att inleda samtal med Stockholms stad gällande villkor för det markanvisningsavtal som blir nästa steg i processen. Därefter ska ett detaljplanearbete inledas. Enligt en bedömd tidplan ska detaljplanearbete och projektering kunna ske under 2019–2020 följt av byggnation under tiden 2021–2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige