Image
Mark Swann, grundare Consortium Builders, Ola Serneke, vd Serneke Group och Andrew Abercromby, grundare Consortium Builders.
Mark Swann, grundare Consortium Builders, Ola Serneke, vd Serneke Group och Andrew Abercromby, grundare Consortium Builders. Bild: Serneke

Serneke går in i byggbolag i Australien

Bolag Serneke går in som minoritetsägare i Consortium Builders, ett lokalt byggbolag med bas i Perth, Australien. I förvärvsavtalet ingår en option till majoritetsägarskap. – Vi ser det som en testpilot och ett första steg i vår långsiktiga strategi att etablera verksamhet i andra länder, säger Robin Gerum, affärsutvecklingschef i Serneke Group.
Publicerad den 10 September 2018

Serneke har idag sitt huvudsakliga fokus för expansion i Sverige men det långsiktiga målet är inställt på att etablera verksamhet i länder utanför Sverige. När bolaget nu går in som delägare i Consortium Builders är det i syfte att förbereda sig för detta.

– Vi gör detta som ett test för att lära oss hur vi ska organisera vår verksamhet internationellt. Att vi väljer ett bolag i Perth i Australien är främst för att regionen erbjuder goda tillväxtmöjligheter, bra affärsklimat och attraktiva möjligheter för våra anställda, säger Robin Gerum.

Consortium Builders är ett mindre byggbolag med fokus på byggledning och erfarenhet av hållbarhet och innovation i utförandefasen. I Sernekes förvärvsavtal ingår en option till majoritetsägarskap.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige