Image
Serneke får bygguppdrag i Selma Stad.
Serneke får bygguppdrag i Selma Stad. Bild: Wahlström & Steijner

Serneke får bygguppdrag av Framtiden

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har gett Serneke uppdraget att bygga 125 hyresrätter, lokaler och äldreboende i Selma stad vid Selma Lagerlöfs Torg, Göteborg, med option på ytterligare 101 hyresrätter. Det kommer att utföras som en totalentreprenad och byggstarten beräknas till vintern 2019.
Publicerad den 11 Mars 2019

Sernekes order är värd 315 miljoner kronor och optionsordern cirka 168 miljoner kronor.

Avtalet ingår i projekt Selma stad som innebär en förnyelse av hela området kring Selma Lagerlöfs Torg som ursprungligen byggdes 1971 och är ett lokalt centrum i norra delen av Hisings Backa. Det planeras för cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service, idrottshall och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk.

Totalt planerar Framtiden Byggutveckling för cirka 280 bostäder vid torget varav drygt 50 bostäder blir äldreboende.

– Äntligen börjar vi bygga i Selma stad! Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke bidra till den omvandling som pågår vid torget och längs med Litteraturgatan. Här tillför vi hyresrätter, verksamhetslokaler och ett äldreboende, som ligger nära både torg- och parkstråk som går igenom Selma stad, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Familjebostäder kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna och äldreboende i Selma stad.

– Vi är glada att ihop med Framtiden Byggutveckling få vara med och bidra till utvecklingen av Selma stad. Vi har tidigare haft flera lyckade samarbeten med allmännyttan i Göteborg och ser fram emot att fortsätta på samma spår, säger Joakim Antonsson, arbetschef på Serneke Bygg.

Byggstart är beräknad till omkring årsskiftet 2019/2020. Färdigställande för Etapp 1 och 2 beräknas ske under 2021 och 2022 och en eventuell etapp 3 under 2023. Ordersumman om 315 miljoner kronor inkluderas i orderboken för första kvartalet 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige