Image

Serneke emitterar nya obligationer – löser in befintliga

Ekonomi/Finansiering Serneke har beslutat att emittera nya seniora icke-säkerställda obligationer om totalt 700 miljoner kronor inom en ram om 1 miljard kronor som förfaller 2021. Bolaget meddelar härmed att tidigare uppställt villkor för förtida inlösen av befintliga obligationer förklaras uppfyllt och att inlösen kommer att ske i enlighet med vad som tidigare har meddelats.
Publicerad den 28 Maj 2018

Obligationsemissionen blev övertecknad efter att ha väckt ett stort intresse hos ett antal framstående institutionella investerare och kreditfonder huvudsakligen från Norden. Serneke kommer att använda nettolikviden till att förtidsinlösa samtliga utestående obligationer under sitt befintliga obligationslån om 300 miljoner kronor som förfaller 2019 samt i den löpande verksamheten.

Det nya obligationslånet har en rörlig ränta om tre månader Stibor + 5,25 procent och förfaller i juni 2021. Serneke avser att ansöka om notering av det nya obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

Carnegie och DNB var Joint Bookrunners i samband med transaktionen och Gernandt & Danielsson var legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige