Image
Serneke bygger nya torgbygganden i Trollhättan.
Serneke bygger nya torgbygganden i Trollhättan. Bild: Serneke

Serneke bygger nya torgbyggnaden i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Det blir Serneke som i samverkan med Kraftstaden Fastigheter AB bygger den nya torgbyggnaden på Drottningtorget i Trollhättan. – Det är ett hedersuppdrag att få vara med och bygga på en så central plats och att få bidra till något för alla som bor i, eller besöker Trollhättan, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.
Publicerad den 10 Februari 2020

Den nya torgbyggnaden i Trollhättan kommer bland annat att innehålla både restaurangverksamheter och turistbyrå och ska enligt Kraftstadens ambitioner byggas i trä, glas och stål. Den slutliga utformningen är dock inte klar ännu.

Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB har undertecknat ett så kallat samverkansavtal, som innebär att man i en första fas tillsammans ska planera projektet i detalj samt bestämma budget för att i fas två uppföra byggnaden. Byggstart är planerad till mars i år och torgbyggnaden beräknas att stå klar i oktober 2020.
– Vi har ett långt och gott samarbete med Kraftstaden och vi ser fram emot att tillsammans få utveckla något som blir ett nytt och spännande tillskott till stadsbilden i Trollhättan, säger Christoffer Sundin på Serneke.
– Torgbyggnaden och verksamheterna som kommer att drivas där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft, säger Anders Torslid, vd för Kraftstaden Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY