Image

Serneke bygger kontorshus i Skövde

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat kontrakt med Kreativa Hus i Skövde om att bygga kontorshuset Pergolan. Ordern är värd omkring 99 miljoner kronor. 
Publicerad den 21 Juni 2017
Kontorshuset Pergolan. Bild: Serneke Bygg
Kontorshuset Pergolan.

Kontorshuset Pergolan blir en helt ny byggnad i Gothia Science Park i Skövde och tillför området drygt 6 000 kvadratmeter kontorsyta i sju plan. Beställare är Kreativa Hus Skövde, ett helägt kommunalt bolag vars uppdrag är att tillhandahålla lokaler för expansion och nyetableringar för företag.

Byggstart är planerad till oktober 2017, under förutsättning att bygglov beviljas. Pergolan ska vara färdig för inflyttning i mars 2019.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att vidareutveckla Gothia Science Park. Kreativa Hus är en ny beställare för oss och det är alltid roligt med nya samarbeten. Vår målsättning är att skapa ett gott samarbete och en fantastisk anläggning som fyller sin funktion under lång tid. Tillsammans med Regionens Hus har vi nu en stark bas att utgå ifrån i vår fortsatta expansion i området, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke Bygg.

 – Expansionen med Pergolan är avgörande för parkens fortsatta attraktivitet. Nu kan vi erbjuda nya och befintliga bolag flexibla ytor att växa i. Vi ser fram mot samarbetet med Serneke, säger Karolina Sahlström, vd för Kreativa Hus Skövde.

Serneke är sedan tidigare i gång med att bygga Regionens Hus i Skövde med 360 arbetsplatser, reception, mötesrum och gemensamma ytor för Västra Götalandsregionens personal.

Ordersumman kommer att inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige