Image

Serneke bygger kontor och hotell i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten i Göteborg för hotell, kontor, verksamheter, vård och restaurang. Projektet är ett led i en tioårig utbyggnadsplan för området.
Publicerad den 11 Mars 2015
Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten. Bild: Okidoki Arkitekter
Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten.

Gårdsten är i dag ett område med mycket bostäder och få verksamheter. I höstas köpte Serneke 139 000 kvadratmeter mark i området, varav en del såldes till GLC för byggnationen av deras nya logistikcenter. Nu har Serneke tagit fram en utbyggnadsplan för resterande mark i området.

- Vi vill skapa ett flexibelt område som kan förändras över tid och som är hållbart ur både ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, säger Ola Serneke, vd på Serneke.

Området i Södra Gårdsten ska bebyggas i fyra etapper. Den första etappen består främst av kontors-och verksamhetslokaler samt kontorshotell. Denna etapp innefattar även GLC som nu flyttar hela sin verksamhet till Gårdsten. Byggstart av den första etappen kommer att ske under hösten 2015.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige