Image
Serneke bygger 81 lägenheter för Slättö i Lund.
Serneke bygger 81 lägenheter för Slättö i Lund. Bild: Serneke

Serneke bygger för Slättö i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Slättö om nybyggnad av 81 bostadsrättslägenheter längs kajpromenaden vid Råbysjön i Lund. Kontraktet är värt cirka 177 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juli 2020

Med utsikt över kajpromenaden, Råbysjön och Råby sjöpark uppförs kvarteret Najaden med 81 bostadsrätter fördelat på två etapper. Brf Kajpromenaden 1 med 39 lägenheter och Brf Kajpromenaden 2 bestående av 42 lägenheter. Kvarteret kommer att uppföras i sex byggnader, som utöver lägenheter även kommer att inrymma en lokal, gemensamma ytor samt ett underjordiskt garage. Kvarteret som har en nära koppling till sjö och natur kommer att omges av generösa grönytor. Bostäderna beräknas stå färdiga januari 2023.

– Vi är mycket glada för förtroendet att få bygga detta projekt tillsammans med Slättö och att få bidra till den fortsatta utvecklingen av Råby i Lund, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

– På ett fantastiskt läge i Lund intill Råbysjön vann Slättö kommunens markanvisningstävling för några år sedan. Vi är nu glada för att kunna förverkliga detta spännande projekt tillsammans med Serneke, säger Gustaf Mellerup, projektutvecklare på Slättö Förvaltning AB.

Byggstart av de nya lägenheterna beräknas ske vid årsskiftet 2020/2021 och första etappen beräknas vara klar för inflyttning under 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige