Image
Bild: Felix Gerlach

Serneke bygger 206 lägenheter åt Magnolia

Bygg/Arkitektur Serneke och Magnolia Bostad har tecknat avtal om att bygga 206 lägenheter samt LSS-boende i Orminge söder om Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 265 miljoner kronor.
Publicerad den 8 September 2020

De nya bostäderna kommer att byggas i kvarteret södra Sarvträsk som är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i Orminge, Nacka kommun, där minst 1 500 bostäder planeras att byggas. Lokaler för handel och andra verksamheter finns med i planerna för Orminge centrum men också ett sportcentrum i Myrsjö.

Det nya bostadskvarteret kommer att ha tre olika tegelgestaltningar som återspeglar sig i varje väderstreck samt en gemensam innergård som ska skapa en trivsam och välkomnande miljö för de boende. Förutom bostäderna ingår även byggnation av ett LSS-boende, tio lokaler samt ett garage med 100 parkeringsplatser i totalentreprenaden.
– Vi ser fram emot att bygga fler bostäder i Orminge tillsammans med Magnolia Bostad och utveckla ett helt nytt område. Vi har haft ett gott samarbete genom hela projekteringen och är glada för det fortsatta förtroendet, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.
– Vi uppskattar mycket vårt samarbete med Serneke vilket sträcker sig från tidigt skede till slutligt färdigställande. Det är roligt att vi nu planerar att starta upp ytterligare ett projekt tillsammans, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Ordersumman om cirka 265 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkor för godkänt bygglov är uppnått, vilket förväntas ske under det fjärde kvartalet 2020. Planerad byggstart är i januari 2021 och projektet beräknas vara klart tredje kvartalet 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY