Image
Inflyttningen i Sernekes Karlatornet planeras nu till andra halvåret 2022.
Inflyttningen i Sernekes Karlatornet planeras nu till andra halvåret 2022. Bild: Serneke

Serneke: 80 procent av köparna har godkänt försenad inflyttning i Karlatornet

Bolag I augusti stod det klart att inflyttningen i Sernekes Karlatornet skjuts upp ett år till andra halvåret 2022. Nu går Serneke ut med information om hur detta har tagits emot av lägenhetsköparna.
Publicerad den 16 Oktober 2019

Serneke gick på onsdagen ut med ett förtydligande efter mediauppgifter de menar är stundtals helt felaktiga.

Serneke skriver: Korrekta uppgifter är att cirka 80 procent av lägenhetsköparna i Karlatornet har godkänt den uppdaterade tidplanen. Ett fyrtiotal har uttryckt önskemål om att häva avtalen på grund av ändrade förutsättningar.

487 av Karlatornets totalt 594 lägenheter har funnit köpare som tecknat bindande förhandsavtal. I augusti i år kommunicerade Serneke en uppdaterad tidplan för Karlatornet som innebar att inflyttningen startar under andra halvåret 2022. Till dags dato har 390 av köparna genom ett tilläggsavtal godkänt den nya tidplanen och en framflyttad upplåtelsetid. Cirka 60 köpare har valt att stå kvar med ett ursprungligt bindande avtal och cirka 40 köpare har uttryckt önskemål om att häva sitt kontrakt.

– Vi är väldigt glada att kunna konstatera att en stor majoritet av köparna är med oss i detta unika projekt, visar förståelse för den uppdaterade tidplanen och ser fram emot sitt boende i Karlatornet. Detta är förstås oerhört positivt och har varit en förutsättning för att komma vidare i projektet och även ett krav från bank och kommande JV-partner att tidplanen konfirmerades av köparna. Nu kan vi fortsätta resan mot de 73 våningarna enligt en låst tidplan, säger Ola Serneke, vd och koncernchef för Serneke Group och initiativtagare till Karlastaden med Karlatornet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige