Image

Serena köper av CA

Transaktioner Balder-ägda Serena Properties köper 20 000 kvadratmeter i handelsområdet Knalleland i Borås av CA Fastigheter.
Publicerad den 8 Mars 2018

CA Fastigheter har ingått avtal om försäljning av en handelsfastighet i Borås till Serena Properties. Affären sker genom dotterbolaget Armbåga Fastigheter AB med fastigheten Armbåga 3 som ligger i handelsområdet Knalleland, Borås. Serena tillträder 1 april 2018.

Fastigheten förvärvades av CA Fastigheter år 2002. Arean uppgår till cirka 20 200 kvadratmeter med bland annat Willy:s, Systembolaget, Rusta, ÖOB, Mediamarkt och Jysk som största hyresgäster. Affären förmedlades av Catella Corporate Finance.

– Vi är mycket nöjda och glada över att få förvärva den här handelsfastigheten i Borås, som passar väl in i Serenas investeringsstrategi. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med våra hyresgäster för att stärka området ytterligare. Det här är Serenas andra förvärv i Sverige och vi arbetar nu med att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties.

Serena Properties är ett joint venture mellan svenska Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och det nordiska investeringsbolaget Redito (1 %).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige