Image

Serafimgruppen stärker ledningen

Bolag Serafimgruppen förstärker organisationen och anställer två nyckelpersoner i ledningen.
Publicerad den 26 April 2018
Catarina Göthberg och Jenny Clarberg-Åkesson. Bild: Serafimgruppen
Catarina Göthberg och Jenny Clarberg-Åkesson.

Catarina Göthberg tillträder 14 maj rollen som vice koncern-vd för Serafimgruppen. Hon kommer närmast från Upplands Motor där hon suttit i koncernledningen och haft rollen som chef för marknad, PR, företagsförsäljning och kundservice. Dessförinnan kommer hon från logistikföretaget DHL där hon haft ledande befattningar inom verksamhetsutveckling, försäljning och ekonomi.

Serafimgruppen består i dag av fem bolag i olika branscher; Serafim Fastigheter, Promentor Finans, Medlink, Serafim Moderna Hus och Denim is Dead. Fokus ligger i att utveckla befintliga bolag för att skapa goda resultat över tid. Ambitionen är även att gruppen ska växa ytterligare med helägda bolag.

– För att möjliggöra vår utveckling inom Serafimgruppen är vi glada att Catarina tar steget över till oss. Rollen som vice koncern-vd för Serafimgruppen är oerhört viktig för att säkerställa lönsamhet och tillväxt av koncernen, säger Johan Tilander, grundare och koncernchef.

Jenny Clarberg-Åkesson tillträde i april i rollen som ekonomichef för Serafimgruppen. Hon har tidigare arbetat som chef inom ekonomi och administration på Svensk Hypotekspension. Dessförinnan har hon haft olika finansiella befattningar inom Shell och Europeiska Kommissionen.

Jenny Clarberg-Åkesson ansvarar för den övergripande ekonomin i koncernen med fokus på ekonomisk riskminimering och förvaltning. Hon kommer även att arbeta med koncernens likviditetshantering.

– Med Jennys erfarenhet och spetskompetens kommer vi ta ytterligare ett steg mot ökad kontroll över koncernens investeringar, säger Johan Tilander.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige