Image

Serafim köper utvecklingsfastigheter

Transaktioner Serafim Fastigheter utökar projektportföljen med råmark i Vallentuna i anslutning till Lindholmens station.
Publicerad den 1 Mars 2018

Kommunen har långt gångna planer på förtätning av bostäder genom både flerbostadshus och småhus i området.

Bolaget har även tecknat ett optionsavtal om förvärv av en kontorsfastighet i Täby.

– I dag är det oerhört viktigt att förvärva projekt till rätt pris och i rätt lägen. Efterfrågan på bostäder i Storstockholm kommer över tid alltid att finnas i bra lägen och från normalinkomsttagaren, säger Serafims vd Rickard Jacobsson och fortsätter:

– I projektet i Vallentuna bedömer vi möjligheten att utveckla ca 45-50 enheter, främst flerbostadshus.

– I Täby har vi hittat ett spännande läge för instegslägenheter, det vill säga för förstagångsköparen. Här avser vi att utveckla en byggrätt som medger cirka 80 smålägenheter samt lokaler i delar av bottenvåningen.

Megaron Arkitekter har varit delaktiga i konceptualiseringen av bostadsprojektet.

– Vi tycker det är extra roligt att få vara med och utveckla Täbys stadsbild och anpassa bostadsprodukten till både omgivande bostäder men även målgruppen unga vuxna, säger ansvarig arkitekt Jakob Högberg på Megaron Arkitekter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY