Image

Semrén & Månsson vinner tävling i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Semrén & Månsson har vunnit uppdraget att utforma 80 bostäder i kvarteret Brofästet i Norra Djurgårdsstaden för byggherrarna Tobin Properties och Ebab.
Publicerad den 23 Maj 2013
Semrén & Månsson ritar för Ebab och Tobin Properties. Bild: Semrén & Månsson
Semrén & Månsson ritar för Ebab och Tobin Properties.

– Vi är väldigt nöjda med att ha ett så spännande projekt i Norra Djurgårdsstaden. Semrén & Månsson har tagit fram ett förslag som inte bara exteriört utnyttjar läget och närheten till Nationalstadsparken väl, utan också låter samtliga lägenheter dra nytta av platsens kvaliteter, säger Erik Karlin på Tobin Properties.

Bostadshusen trappar sig ner mot vattnet längs Båthusparken och samtliga lägenheter får stora västvända indragna balkonger eller skyddade takterrasser med vida utblickar mot Nationalstadsparken. De terrassfria taken uppförs som gröna takängar med väl tilltagna växtbäddar. Taken blir gröna blickpunkter för de boende samtidigt som de effektivt tar hand om dagvatten.

– Vi har utformat kvarteret med utgångspunkt i att ta till vara på områdets kulturhistoriska arv och skapa en hållbar stad. Att uppnå stadsmässighet har tillsammans med de högt ställda miljömålen varit drivkraften i arbetet. Husen är utformade i gedigna material för hållbarhet över tid. Vi har liknat det vid en klassisk kostym i modernt snitt, säger Adelina Mehra, vd för Semrén & Månsson.

Brofästet omfattar totalt cirka 500 lägenheter och byggstart för etappen är 2016 med inflyttning för de första boende under 2018. Projektets ambition är att låta varierad arkitektur med urban karaktär integreras med hållbarhet och låg energiförbrukning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige