Image

Semrén & Månsson utformar nytt sjukhus i Göteborg

Bygg/Arkitektur Uppdraget innefattar utformningen av ett helt nytt specialistsjukhus i den framväxande Älvstaden i Göteborg.
Publicerad den 16 Mars 2017

Ett nytt system för specialiserad närsjukvård håller på att ta form i Göteborg och omkring år 2022 ska två nya specialistsjukhus stå klara i staden – ett i Frihamnen och ett i Högsbo. Det är det större sjukhuset i Frihamnen som kommer att bära Semrén & Månssons signatur. Semrén & Månsson har vunnit uppdraget tillsammans med arkitekter från Norconsult.

– Vi kan stoltsera med en uppdragsorganisation som representerar hela skalan av specialister – från de riktigt erfarna till de unga talangerna med färsk kunskap från Chalmers vårdinriktade arkitektprogram. Som vi sett i tidigare vårdprojekt är det en fruktbar kombination, säger Lena Kristiansson, chef för Semrén & Månssons vårdstudio.

Det nya specialistsjukhuset får en total yta på omkring 25 000 kvadratmeter och placeras i Frihamnen i nära anslutning till den nya Hisingsbron och spårvagnslinjerna.

– Att få chansen att skapa något fint av något som är så nyttigt för samhället är i sig väldigt motiverande, och det är såklart extra roligt att det händer på vår hemmaplan. Kontorets rötter i Göteborgs vårdarkitektur sträcker sig tillbaka till 1960-talet och det nya sjukhuset i Frihamnen blir på många sätt kronan på verket för vårt bidrag på området, säger Lena Kristiansson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige