Image
Bild: Niclas Liedberg

Seminarium om råttor, appar och snygghet

Event I samband med korandet av Sveriges Snyggaste Kontor hölls ett seminarium om kontorsutvecklingen, som innefattade både råttor i labyrinter, möjligheten att se framtiden i en app och utmaningen med de 213 000 kvadratmeter som kommer att tomställas i Stockholms city.
Publicerad den 22 November 2012
Tilde de Paula var moderator på seminariet kring Sveriges snyggaste kontor på Berns salonger på torsdagen. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Tilde de Paula var moderator på seminariet kring Sveriges snyggaste kontor på Berns salonger på torsdagen. Bild: Niclas Liedberg.

Daniel Markström, projektchef på Humlegården, började med att fråga sig vad som skapar snygghet och hur långt man kan dra det.
- För långt? frågade moderatorn Tilde de Paula, och fick ett nekande svar.

Mimmi Frendén, arkitektstuderande på KTH, är med i projektet Futu Rum, där studenter i samarbete med AMF Fastigheter och Codesign får skapa framtidens kontor. Sitt koncept kallar hon Rat Racing.

- Jag utgick från en laboratorieråtta som skulle ta sig igen en labyrint och jämförde det med den labyrint vi skapar för oss själva i tid och rum.

Resultatet blev kontor utan korridorer. Andra förslag inom projektet är att skapa ett kontor på tunnelbanan med bord vid sätena där kan tejpa upp skisser på fönstren.

Utmaningen med tomställda lokaler i centrala Stockholm vändes till en möjlighet att förändra staden till det bättre.

App-företaget Magisty visade upp sina lösningar för att kunna se en byggnad innan den är byggd.

Vd:n Dennis Rosinder tog med gästerna till Skanskas projekt Klipporna, som ska stå klart 2014. Han visade det i naturlig storlek där det ska byggas, tog med alla in i våningsplanen och visade upp utsikten.

BSK Arkitekter, som ritade förra årets vinnande kontor, Dice, och Mojangs kontor som kom tvåa i år fick frågan vad företag vill ha i dag.

- Företag vill inte ha 2,70 meter i takhöjd och stavparkett. De drar gängse normer allt längre. Det handlar om kombinationen att branda företaget och att erbjuda personalen en attraktiv miljö, svarade Marco Checchi, inredningsarkitekt på BSK.

Jurymedlemmen Anders Hallquist, marknadschef på Brostaden, gav konkreta tips att tänka på för kontor som vill vinna titeln Sveriges snyggaste kontor 2013.

- Det är viktigt med rymd, ljus, trivsel, kvalitet och design.

- Therese Aronsson
therese@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bildspecial: Tummen upp för central del av Årstafältet

Bostäder Halva delen av den andra etappen har antagits av stadsbyggnadsnämnden och över 700 nya bostäder kan snart få klartecken. Se bilder på den nya stadsdelens mest centrala kvarter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige