Image

Semcon flyttar på Lindholmen

Uthyrning Semcon kommer att flytta sin verksamhet till ett helt nytt nästan 9 000 kvadratmeter stort kontorshus som ska ligga bredvid SVT-huset på Lindholmen i Göteborg. Inflyttning är planerad till januari 2015.
Publicerad den 11 Januari 2013

- BRA Bygg har köpt tomten och de kommer att sälja fastigheten till Eklandia som blir vår hyresvärd, säger Anders Atterling, IR-ansvarig på Semcon.

Semcon sitter i dag på ungefär lika stora ytor ett stenkast från den nya byggnaden i en fastighet som ägs av en tysk fond och som förvaltas av Newsec.

- Vi har suttit här i tio år och byggnaden är inte längre optimal för vår verksamhet. Vi arbetar mer i projektform i dag, och får en mer kostnadseffektivt kontor, säger Anders Atterling.

Semrén & Månsson är arkitekt.

- Kontoret blir ett Green Building-certifierat hus med ett nordiskt formspråk med sten, glas och trä, säger Magnus Månsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige