Image

Selin: Jag är tacksam varje dag när jag slås av hur bra jag har det

Bolag Balder levererar en stark Q1-rapport, och Erik Selin avslutar vd-ordet med: - Jag är tacksam varje dag jag öppnar dörren till kontoret och slås av hur bra jag har det.
Publicerad den 7 Maj 2013
Erik Selin. Bild: Emma Granberg
Erik Selin.

Hyresintäkterna ökade till 448 miljoner kronor (410).

Driftsöverskottet ökade till 272 miljoner kronor (252).

Förvaltningsresultatet uppgick till 161 miljoner kronor (131), vilket motsvarar 0,82 kronor per stamaktie (0,69).

Fastigheternas redovisade värde uppgick till 22 483 miljoner kronor (19 953).

Periodens resultat efter skatt uppgick till 406 miljoner kronor (379), vilket motsvarar 2,36 kronor per stamaktie (2,25).

Resultatet har påverkats av positiva orealiserade värdeförändringar med 167 miljoner kronor (153) och realiserade värdeförändringar med 3 miljoner kronor (—).

Det genomsnittliga direktavkastningskravet uppgick till 5,9 procent (6,0).

Orealiserade värdeförändringar på räntederivat har påverkat resultatet med 189 miljoner kronor (233).

Eget kapital uppgick till 44,47 kronor per stamaktie (37,81).

Substansvärdet uppgick till 52,19 kronor per stamaktie (43,42).

Erik Selin skriver i vd-ordet:
- Vår glädjande trend avseende utvecklingen av vårt förvaltningsresultat fortsatte under årets första kvartal. Ökningen under sista kvartalet 2012 uppgick till 25 procent och för kvartal 1 2013 till 23 procent, trots en onormalt lång och kall vinter. Vår överskottsgrad uppgick, liksom föregående år, till 61 procent.

- Vi har haft en stark utveckling av förvaltningsresultatet sedan bolagets start. Kvartal 1 2013, som normalt har årets lägsta förvaltningsresultat, överstiger förvaltningsresultatet för hela 2006. Föregående års förvärv har utvecklats enligt våra högt ställda förväntningar och tillsammans med ett gynnsamt ränteläge har vi fått en bra start på året.

- Vår koncentration av fastighetsbeståndet fortsätter i lugn takt. Under kvartalet har två mindre fastigheter sålts. Vi märker ingen förändring i marknaden utan det finns fortfarande fina möjligheter att göra transaktioner och vi ser goda affärsmöjligheter över tid, både i Sverige och i Danmark.

- Stockholmsbörsen och Balderaktien har utvecklats starkt hittills i år. Extra glädjande är att vi under första kvartalet har ökat antalet registrerade aktieägare med cirka 1 000 stycken, för att därefter uppgå till 13 500 aktieägare. Även deltagarantalet till årsstämman, som vi har idag, har ökat. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla vårt bolag och är tacksam varje dag jag öppnar dörren till kontoret och slås av hur bra jag har det.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige