Image
Bernt-Olof Gustavsson och Alexander Lundvall.
Bernt-Olof Gustavsson och Alexander Lundvall. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall och MSL Bostad utvecklar i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsbolaget, dotterbolag till Sehlhall Fastigheter, startar ett joint venture med MSL Bostad för att utveckla drygt hundra hektar i Sundbyholm, Eskilstuna. Området är utpekat som prioriterad bebyggelsenod i kommunens översiktsplan.
Publicerad den 3 Juni 2020

Projektet utgår från ett unikt markområde om drygt hundra hektar i Sundbyholm, norr om Eskilstuna. Området är utpekat som ny och prioriterad bebyggelsenod i revideringen av Eskilstunas översiktsplan (2020). Området skall bebyggas med en blandning av bostäder, service, verksamheter och samhällsfastigheter, och ge invånare i Eskilstuna en möjlighet till ett aktivt liv. Utvecklingen kommer att ske i nära dialog med kommunen och Eskilstunas invånare.

Eskilstuna har passerat 100 000 invånare och är en av de kommuner som växer snabbast i landet. I kommunens nya förslag till översiktsplan finns en ambition att planera för 15 000 nya bostäder och möjliggöra för 18 000 nya arbetstillfällen fram till och med 2030. Fastigheterna i Sundbyholm, ligger i naturskönt läge med Mälaren som granne och inkluderar bland annat en golfbana och en småbåtshamn.

– Det känns roligt att ytterligare få bidra till den positiva utvecklingen som sker i Eskilstuna, den här gången via vårt koncernbolag Stadsbyggnadsbolaget. Vi vill skapa ett attraktivt bostadsområde med Mälaren som granne för att ytterligare stärka kommunens attraktionskraft, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter.

Området ligger nio kilometer från centralstationen med direkttåg till Stockholm.
– Vi bor i Sundbyholm och vi vill vara med och bidra till områdets utveckling. Fokus skall vara en aktiv och hållbar livsstil, det känns därför kul med en samarbetspartner som delar våra värderingar. Vi ser framför oss en process präglad av dialog som mynnar ut i ett Sundbyholm som vi alla kan vara stolta över, säger Niklas Johansson, MSL Bostad.

– Stadsbyggnadsbolaget är en innovativ områdesutvecklare som utvecklar mark till fungerande lokalsamhällen. Vi gör det gärna i partnerskap med markägare där vi tillför kompetens, metodik, erfarenheter och kapital för att möjliggöra en för båda parter framgångsrik utveckling, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för Stadsbyggnadsbolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jättepotential få ner vakanserna"

Bolag Grandab är lokal samarbetspartner till Regio. Carl Petre, partner på Grandab, beskriver för Fastighetssverige om det jättearbete som nu ligger framför dem vad gäller att få ner vakanserna i det stora Mölndalsbeståndet. Han beskriver potentialen i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY