Image
Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall Fastigheter.
Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall Fastigheter. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall köper i Nacka och Huddinge

Transaktioner Sehlhall Fastigheter förvärvar fastigheter i Flemingsberg, Huddinge och i Björknäs, Nacka för uppförande av två moderna gruppbostäder. Samtidigt tecknas 15-åriga hyresavtal för de båda fastigheterna med omsorgsföretaget Patia. Fastigheterna har färdiga byggrätter och Sehlhall räknar med byggstart under hösten och med inflyttning under våren 2021. Bedömt fastighetsvärde för de båda gruppbostäderna uppgår till cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juli 2020

Sehlhall fortsätter att växa, nu med etablering av ytterligare två gruppbostäder i Nacka och i Huddinge kommun. Fastigheten i Nacka ligger i direkt närhet till Björknäs centrum och den kommande gruppbostaden om 550 kvadratmeter kommer att utgöra en naturlig förtätning av områdets villor och flerbostadshus. Säljare är en privat fastighetsägare.

Fastigheten i Huddinge ligger på promenadavstånd från Flemingsbergs pendeltågsstation, i ett lugnt bostadsområde. Säljare är Huddinge Samhällsfastigheter. Här planerar Sehlhall att uppföra ett modernt gruppboende om 500 kvadratmeter.
– Nacka och Huddinge är två prioriterade kommuner för oss. Delvis eftersom att vi sedan tidigare äger fastigheter här, men även på grund av att båda kommunerna har ett betydande behov av att tillföras ytterligare gruppbostäder. Jag välkomnar också samarbetet med Patia, en duktig och välrenommerad omsorgsaktör, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall Fastigheter.
– Det känns bra att kunna presentera de här två etableringarna vilka utgör en viktig del av vårt arbete med att tillgodose behovet av bostäder för personer med funktionsvariationer. Vi ser detta som ett första steg i ett långsiktigt samarbete med Sehlhall, säger Erik Lind, vd för Patia.

Gruppbostäderna i Nacka och Huddinge kommer att utvecklas och förvaltas inom affärsområdet Sehlhall Gruppbostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige