Image
Sehlhall planerar förskola i Halmstad.
Sehlhall planerar förskola i Halmstad. Bild: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall köper i Halmstad

Transaktioner Sehlhall Fastigheter förvärvar Tegelbruket om 4 000 kvadratmeter. På fastigheten ämnar Sehlhall att uppföra en modern förskola med 7-8 avdelningar i två plan med plats för cirka 120 barn. Fastigheten har en färdig detaljplan och Sehlhall räknar med byggstart under hösten och med inflytt till hösten 2021.
Publicerad den 15 Maj 2020

Sehlhall fortsätter att växa, nu med en etablering i Halmstad kommun i skolområdet Öster. Behovet av förskoleplatser är stort i området och enligt kommunens egna prognoser förväntas antalet barn i åldrarna mellan 1–5 år att öka med cirka 80 barn per år fram till 2023.

– Enligt prognoser kommer skolområdet att få en ökning av antal yngre barn på några års sikt. Från att vara ett område med minst antal barn i kommunen kommer ökningen att bidra till att området får flest antal barn. Att Sehlhall etablerar sig i området ligger därför helt i linje med vår övergripande strategi, säger Petter Hallenberg, vice vd på Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten Tegelbruket (Halmstad 9:183) är belägen vid området Slottsmöllan, i närhet till Norra Infarsleden och har närhet till god kommunikation och stora grönområden.

– Vi är glada över att ha förvärvat en fastighet i bra läge och ser fram emot att fortsätta investera i kommunen och på så vis bidra till utbyggnaden av den sociala infrastrukturen. Kommunen är positiv till etableringen och förhandling pågår med en privat hyresgäst, säger Dan T Sehlberg, vd och koncernchef på Sehlhall Fastigheter.

Förskoleprojektet i Halmstad kommer att utvecklas inom ramen för affärsområdet Sehlhall Skolfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige