Image
Sehlhall förvärvar centrala fastigheter i Stockholm och Linköping.
Sehlhall förvärvar centrala fastigheter i Stockholm och Linköping. Bild: Linköpings kommun

Sehlhall förvärvar centrala fastigheter i Stockholm och Linköping

Transaktioner Sehlhall förvärvar centrala, byggklara byggrätter i Stockholm och Linköping. På fastigheterna, som medger en volym om 7 400 kvadratmeter BTA, kommer Sehlhall att uppföra grupp- och trygghetsbostäder.
Publicerad den 2 Maj 2022

Sehlhall fortsätter sitt samarbete med Hemgården genom förvärvet av två byggklara fastigheter: Gipsgjutaren 30 i centrala Enskede i Stockholm, samt Höjdhopparen 2 och 3 i centrala Linköping.

I Enskede planerar Sehlhall att uppföra ett hållbart gruppboende. Fastigheten ligger i en klassisk trädgårdsstad med villor och mindre flerbostadshus. Nyproduktionen kommer att skapas med befintlig byggnad som utgångspunkt och hålla hög arkitektonisk kvalitet. Byggstart planeras till fjärde kvartalet i år och byggnationen kommer att uppföras i linje med ambitionerna för Klimatneutral social infrastruktur och Svanencertifieras.

– Det är väldigt roligt att kunna förvärva en så lämplig, byggklar fastighet i Stockholm. En kommun som har ett akut behov av gruppbostäder. Med Gipsgjutaren utökar vi vårt bestånd i Stockholm och fortsätter att bidra till stadens sociala infrastruktur, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

I Linköping planerar Sehlhall att uppföra ett gruppboende samt trygghetsbostäder. Fastigheten ligger centralt i Linköpings stadskärna.

– Trygghetsbostäder avlastar såväl hemtjänst som vårdboenden och bidrar till att bryta isolering samt öka trygghet och livskvalitet för de boende. Linköping har ett stort behov av denna boendeform, liksom av gruppbostäder. Vi är därför glada över att kunna etablera oss i kommunen och vi ser fram emot att fortsätta att växa i regionen, säger Dan T. Sehlberg.

Samarbetet med Hemgården fördjupas i och med dessa båda affärer. Ett samarbete som redan omfattar två vårdboenden, gruppboende och hyresbostäder i Täby.

– Hemgården är ett innovativt och genuint fastighetsbolag som delar vår passion för trygga och hållbara omsorgsfastigheter. Jag är övertygad om att vi kommer att skapa många gemensamma projekt framgent, avslutar Dan T. Sehlberg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige