Image
Johanna Jansson, Tomas Segerberg, Anders Gagnerud .
Johanna Jansson, Tomas Segerberg, Anders Gagnerud . Bild: Lars Hallström / Segerberggruppen

Segerberggruppen rekryterar hållbarhetschef och HR-chef

Bolag Med två nya chefsrekryteringar inom hållbarhet och HR gör Segerberggruppen en satsning inom koncernens hållbarhetsarbete. Båda nytillskotten kommer att ta aktiv del i det operativa arbetet i koncernens bolag och i den strategiska utvecklingen av Segerberggruppen.
Publicerad den 27 Juni 2019

I rollen som Hållbarhetschef har koncernen rekryterat Johanna Jansson som tillträder den 8 juli. I februari i år rekryterades Anders Gagnerud i rollen som HR-chef.
– Hållbarhetsfrågorna står i centrum av hela samhällsbygget, och naturligtvis även av Segerberggruppens strategiska verksamhet. Våra medarbetare är den viktigaste resursen vi har för att driva verksamheten i rätt riktning. Vi ser därför rekryteringarna av dessa nyckelpositioner som ett stort steg i utvecklingen av vår hållbarhetsstrategi och i alla våra samarbeten. Därför är vi glada över att hälsa Johanna och Anders välkomna till Segerberggruppen som viktiga medarbetare i den fortsatta utvecklingen av koncernens framtidsbygge, säger Tomas Segerberg, koncernchef.

Johanna Jansson kommer närmast från BTH Bygg där hon var KMA-chef med ansvar för bolagets hållbarhetsarbete och hon har tidigare arbetat på Skanska. Johanna är även ordförande i BF9K- utskottet, Stockholms Byggmästareförenings KMA-certifieringssystem. Johanna är född och uppvuxen i Sundsvall och har även nära band till Italien där hon bott och studerat under flera år.

– Att tillsammans med bolagen inom Segerberggruppen få vara med och utveckla arbetet med hållbarhet inom koncernen, ser jag som en spännande utmaning! Det är ett viktigt uppdrag, där jag ser en avgörande uppgift i att visa på möjligheterna istället för hinder, något som kräver dialog och samverkan. Att man inom koncernen tagit det här steget, ser jag både som ett ställningstagande och ett ansvarstagande. Jag ser med stor nyfikenhet fram emot att lära känna bolagen inom Segerberggruppen, deras unika möjligheter, utmaningar och inte minst alla medarbetare, säger Johanna Jansson.

Anders Gagnerud lämnade närmast tjänsten som HR-strateg i Huddinge kommun. Han har tidigare arbetat som chef inom Försäkringskassan och som personalstrateg på Tyresö Kommun. Ursprungligen är Anders från Dalarna, men har bott i Stockholmsområdet de senaste 18 åren.

– Det känns roligt och inspirerande att få arbeta tillsammans med Segerberggruppen för att skapa trygga rum både för bolagens kunder och samarbetspartners såväl som för alla medarbetare inom de olika bolagen. Segerberggruppen har en stark historia av att arbeta långsiktigt och hållbart och det känns hedrande att få bli en del av företaget, säger Anders Gagnerud, HR-chef, Segerberggruppen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige