Image

SEB Trygg Liv i nyproduktion

Bygg/Arkitektur För första gången på länge bygger SEB Trygg Liv helt nytt. Det rör sig om 83 lägenheter på Liljeholmen.
Publicerad den 4 Februari 2013
Lars Kinneholm. Bild: Nicklas Tollesson
Lars Kinneholm.

Einar Mattsson Byggnads AB har fått bygguppdraget och ska bygga ett nio våningar högt hyreshus. I huset kommer det också finnas affärslokaler och garage med cirka 30 parkeringsplatser.

- Det är första gången på 25 år som vi nyproducerar och vi är glada för att med det kunna öka antalet hyresrätter genom en förädling av befintliga fastigheter. Samarbetet med Einar Mattsson har varit bra och vi är glada att de kan påbörja bygget, säger Lars Kinneholm, portföljförvaltare på SEB Trygg Liv.

- Vi har arbetat med affären sedan 2008 och skapat både förstudie, program och systemhandlingar åt SEB. Utgångspunkten för arbetet har hela tiden varit SEB:s budget, säger Johan Malk, arbetschef på Einar Mattsson Byggnads AB.

Grunden för entreprenadkontraktet, som är på totalt 110 miljoner kronor, är det tidigare partneringkontrakt mellan beställarombudet Ebab och Einar Mattsson som funnits för projekteringen.

- Vi jobbar allt mer enligt principen ”design to cost” där vi tar ett större ansvar för hitta de bästa lösningarna för kunden utifrån kundens plånbok, säger Mikael Anjou, vd på Einar Mattsson Byggnads AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Linköpings expansiva planer – helt ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Planerna på en helt ny stadsdel i Linköping blir nu allt mer konkreta. Första etappen ska resultera i en stadsdelsnod med innerstadslik bebyggelse som kommer ge ett stort tillskott av bostäder till den expansiva staden. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY