Image

SEB Trygg Liv hyr ut i centrala Göteborg

Uthyrning Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Liv har tillsammans med Aberdeen och Grandab Management tecknat avtal om sammanlagt 4 500 kvadratmeter i fastigheten Inom Vallgraven 52:5. Nya hyresgäster är BDO, Floatel samt Kriminalvården.
Publicerad den 10 September 2015
Annons
Image

Genom uthyrningarna är fastighetens kontorsdel fullt uthyrd och endast mindre handelsytor kvarstår. I fastigheten finns även Tyréns, Choice Hotels samt Citysjukhuset att finnas.

Revisionsbyrån BDO har tecknat ett avtal om cirka 1800 kvadratmeter. Avtalet löper på sju år och inflyttning sker i november 2016. BDO är en av Sveriges ledande revisionsbyråer.

Floatel har tecknat ett avtal om cirka 1800 kvadratmeter. Avtalet löper på fem år med inflyttning i juni 2016. Floatel konstruerar, äger och hyr ut boendeplattformar för off shore verksamhet.

Kriminalvården vilket är en befintlig hyresgäst i fastigheten har omförhandlat sitt avtal och anpassningen av deras ytor har påbörjats. Inflyttning kommer att ske under december 2015.

– Under mina år i branschen så har jag aldrig varit med om ett mer fantastiskt projekt. Vi har på ett års tid tecknat flertalet avtal om sammanlagt cirka 21 000 kvadratmeter och det som nu kvarstår är endast cirka 1 000 kvadratmeter butiksytor i markplan och dessa ytor kommer vi avvakta med till dess att närområdet är färdigställt, säger Carl Petre, Partner på Grandab.

– Vi har nu kommit i mål med vår målsättning att skapa en av Göteborgs mest attraktiva fastigheter och är glada att vi lyckats attrahera så starka hyresgäster. Vi är övertygade om att Skeppsbron kommer att vara ett av Göteborgs bästa lägen under överskådlig framtid, säger Lars Kinneholm, Asset Manager på SEB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheterna bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av 575.5 miljarder pund*. Det gör oss till Storbritanniens största aktiva förvaltare och näst störst i Europa. Bolaget har en betydande närvaro på den globala marknaden och den storlek som kompetens som krävs för att hjälpa kunderna förverkliga sina investeringsmål. <br /> <br /> I egenskap av global kapitalförvaltare har Aberdeen Standard Investments som mål att bygga upp ett långsiktigt värde för våra kunder. Kundernas investeringsbehov utgör kärnan i allt vi gör. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av investeringslösningar, liksom kundservice och support...

Läs mer om Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Politisk oro skapar intressanta möjligheter på köpsidan"

Bolag Brunswick lanserar nya dedikerade Europabolaget Europi Property Group. För Fastighetssverige berättar vd:n Jonathan Willén om vilka segment och marknader man blickar mot, första budet, framtidsmålen och varför han lämnade Blackstone.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY