Image

SEB:s nyproduktion i hamn

Bygg/Arkitektur I oktober är det dags för inflyttning i SEB Trygg Livs nyproduktion på Liljeholmen. - Jag är mycket nöjd över att projektet blivit så lyckat, men det har varit en lång resa. Det behövs fler hyresrätter i bra lägen men jag upplever att det är väldigt svårt att bygga hyresrätter i Stockholm, säger Lars Kinneholm, portföljförvaltare på SEB Trygg Liv, till Fastighetssverige.
Publicerad den 16 Maj 2014
SEB Trygg Liv bygger nytt på Liljeholmen, med inflyttning i oktober. Bild: SEB Trygg Liv
SEB Trygg Liv bygger nytt på Liljeholmen, med inflyttning i oktober. En 26 meter hög ljudvall av glas löser bullerproblematiken. Bild: SEB Trygg Liv
En 26 meter hög ljudvall av glas löser bullerproblematiken.

Det är första gången på 25 år som SEB Trygg Liv nyproducerar. Det rör sig om ett nio våningar högt hus med 83 lägenheter, med affärslokaler i bottenplanet och ett parkeringsgarage med cirka 30 parkeringsplatser.

- Det är ett enormt intresse kring projektet. 2 100 personer har anmält sitt intresse genom Stockholmsbostadsförmedling som förmedlar alla 83 lägenheter. 560 personer är kallade av Bostadsförmedlingen till visningarna i veckan, berättar Lars Kinneholm.

I oktober är det dags för inflyttning i huset.

- Sedan vi väl kom igång har det gått väldigt bra. Einar Mattsson Byggnads och projektledaren Ebab AB har gjort ett jättebra jobb, byggtiden blev tre, fyra månader kortare än beräknat och budgeten hålls.

Det var dock en lång resa innan man kunde komma till skott.

- Vi var till och med mycket nära att lägga ner projektet ett tag. Jag upplever att det är svårt att bygga hyresrätter i Stockholm.

- Det är ju ett gammalt hamnområde, och länsstyrelsen pekade på bullerproblematiken. Vi löser det genom att bygga en 26 meter hög ljudvall av glas, den blir i princip lika hög som huset.

Därefter följde långa diskussioner med Hyresgästföreningen.

- Vi var långt ifrån varandra inledningsvis och under en period var vi inne på att lägga ner projektet, eller sälja det som bostadsrättsprojekt. Det tog tid innan vi till slut kunde komma överens.

- Jag upplever det som sagt komplicerat att bygga hyresrätter i Stockholm. Staden skriker efter bostäder, inte minst hyresrätter, men det behöver bli lättare att kunna komma till skott, säger Lars Kinneholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY