Image
SEB Trygg Liv har, tillsammans med Aberdeen och Grandab, startat omvandlingen av kontorsfastigheterna Inom Vallgraven 52:4 och 52:5 till hotell.
SEB Trygg Liv har, tillsammans med Aberdeen och Grandab, startat omvandlingen av kontorsfastigheterna Inom Vallgraven 52:4 och 52:5 till hotell. Bild: SEB Trygg Liv/Arkitektbyrån Design

SEB i hotellsatsning i Göteborg

Uthyrning SEB Trygg Liv omvandlar kontorsfastigheten vid Skeppsbron till hotell. Nya avtal om sammanlagt 15 800 kvadratmeter är tecknade.
Publicerad den 30 Mars 2015
Annons
Image

Gamla livförsäkringsbolaget SEB Trygg liv har tillsammans med Aberdeen och Grandab Management tecknat avtal om sammanlagt 15 800 kvadratmeter i fastigheterna Inom Vallgraven 52:4 och 52:5. Nya avtal har tecknats med Svenska Stadshotell och Tyréns. Citysjukhuset samlokaliseras på plan 7.

Hotell Göteborg – en del av Svenska Stadshotell - hyr idag cirka 3 000 kvadratmeter med cirka 80 hotellrum på Skeppsbroplatsen 1, Göteborg.
I samband med Skeppsbrons omdaning har nytt kontrakt tecknats inom samma fastighet om total förhyrning om cirka 11 500 kvadratmeter och cirka 280 rum, restaurang i entréplan samt takterrass. Hotellet, i dess nya form, skall vara inflyttningsklart hösten 2016. Hyreskontraktet omfattar 25 år.

Tyréns, idag befintlig hyresgäst, har tecknat nytt hyreskontrakt på nya ytor med adress Lilla Badhusgatan 2, Göteborg. Lokalerna skall vara färdigställda hösten 2015.

- Det känns bra att vi tillsammans med SEB Trygg Liv och Aberdeen fått affärerna i mål. Uthyrningarna är en del i den utvecklingsprocess som SEB Trygg Liv gett Grandab Management förtroendet att ansvara för. Projektet drivs nu framåt med full kraft i arbetet med att skapa mer moderna och effektiva ytor i fastigheterna. Vi kan nu erbjuda mycket attraktiva lokaler om 3500 kvm för inflyttning sommaren 2016, säger Carl Petre, partner i Grandab Management och ansvarig för projektet.

- Uthyrningarna är en del i arbetet med att skapa en av Göteborgs mest intressanta fastigheter för kunder att lokalisera sin verksamhet i. Det sker en positiv och unik utveckling av hela Södra Älvstranden och fastigheterna har ett av Göteborgs absolut bästa lägen säger Lars Kinneholm, Asset Manager på SEB.

Ämnen

Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheterna bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av 575.5 miljarder pund*. Det gör oss till Storbritanniens största aktiva förvaltare och näst störst i Europa. Bolaget har en betydande närvaro på den globala marknaden och den storlek som kompetens som krävs för att hjälpa kunderna förverkliga sina investeringsmål. <br /> <br /> I egenskap av global kapitalförvaltare har Aberdeen Standard Investments som mål att bygga upp ett långsiktigt värde för våra kunder. Kundernas investeringsbehov utgör kärnan i allt vi gör. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av investeringslösningar, liksom kundservice och support...

Läs mer om Aberdeen Standard Investments på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhult: Därför lämnar Klövern Karlstad

Bolag Klövern säkrar miljardintäkter när man säljer alla sina fastigheter i Karlstad. För Fastighetssverige berättar Rutger Arnhult om anledningen till försäljningen och framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY