Image

Se bilderna på Oscar Properties 79 & Park här

Bygg/Arkitektur Här är bilderna på Oscar Properties nya landmärke på Gärdet i Stockholm – 79 & Park.
Publicerad den 24 September 2015

Just nu byggs ett nytt, grönskande bostadskvarter på Gärdet i Stockholm. Det är Oscar Properties som, i samarbete med den välkände, danske arkitekten Bjarke Ingels, skapar en böljande, terrasserad byggnad i glas och cederträ som väver samman kvarteret med Nationalstadsparken. 79&Park blir med sin moderna arkitektur ett bostadshus som ger nytt syre till Stockholms stadsbild. Huset erbjuder en urbant dynamisk boendemiljö i direkt anslutning till naturen.

79&Park ligger i sydvästläge vid hörnet mot Gärdet på Sandhamnsgatan 79, platsen där Stim-huset låg tidigare och granne med Kampementsbadet. Oscar Propeties och BIG:s samarbete kring den nya, spektakulära bostadsbyggnaden har pågått sedan hösten 2014 då detaljplanen vann laga kraft. Huskroppen är roterad mot gärdesfältet vilket ger en spektakulär utsikt i 180 grader från majoriteten av bostäderna som dessutom har egna balkonger och/eller terasser.

Den terrasserade utformning blir som en grön läktare ut mot Gärdet och Djurgården.

- 79 & Park blir en unik byggnad i Stockholm, både arkitektoniskt och vad gäller boendemiljö. Det är nytt i Sverige att så tydligt bygga in den omkringliggande naturen i ett stort bostadshus mitt i stadsmiljö, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

- Står du uppe på någon av takterrasserna blir upplevelsen att du bor mitt i grönskan. I stället för att låta taket vara en gömd och bortglömd yta har vi gjort det till en aktiv och central del av boendet, berättar Oscar vidare.

BIG (Bjarke Ingels Group) har kontor i både NYC och Köpenhamn och är en av vår tids mest eftertraktade och hyllade arkitekter. Byråns vision är att samtiden och våra nya sätt att leva kräver att arkitektur och stadsplanering organiseras enligt helt nya principer. De är kända för sin utmanande, lekfulla och samtidigt mänskliga arkitektur, kvaliteter som präglar även 79 & Park. Några av arkitektbyråns projekt är Audemars Piguet Museum i Basel, Berget (Bjerget) i Köpenhamn med bostäder, kontor och parkeringshus samt VIA i New York som byggs just nu.

- 79 & Park blir ett grönskande bostadskvarter. Ett beboeligt landskap sammansatt av en svärm individuella rum, säger Bjarke Ingels, grundare och partner BIG.

Huset trappas upp från sydväst för att maximera ljusinsläppet i de 168 bostäderna och skapa en bra miljö för växtligheten på gården och det terrasserade taklandskapet. Den största lägenheten är på 134 kvadratmeter och den minsta på 37. Det kommer att finnas både bostäder från ett till sex rum och kök. Inflytt är beräknad till senare delen av 2017.

Sju kommersiella lokaler kommer att finnas i husets gatuplan varav en lokal med publik takterrass.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige