Image

Se bilderna från Göteborg 400+

Göteborg 400+ Stora delar av Göteborgs fastighetselit samlades på Elite Park Avenue Hotel för framtidsseminariet Göteborg 400+ på onsdagen.
Publicerad den 30 Maj 2018

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerade med Serneke, Jernhusen och Fasticon Kompetens som partners.

Några av höjdpunkterna:

# Cecilia Fasths spaning om att framtidens människor, branschens kunder, inte vill äga. Hon exemplifierade med sitt barns önskelista: "Biobiljetter, presentkort på Itunes och en mystisk dräkt att använda i ett spel. Inte en enda fysisk sak! De unga i dag vill inte äga en massa saker."

# Frågan som ingen av Hans Wallenstam, P-G Persson, Cecilia Fasth eller Mariette Hilmersson kunde svara på: "Vad har regeringen gjort som varit bra för att öka byggandet?"

# Monica Wincentsson från Stadsbyggnadskontoret konstaterade att enorma ytor kan frigöras i en framtid med autonoma fordon. "De självbärande bilarna jobbar dygnet runt."

# Erik Selin fick kommentera ett antal tänkbara framtida rubriker som känns helt osannolika i dag. Han var övertygad om att ingen av dem skulle bli sanning - men menade att det var mer troligt att Balder skulle ge utdelning än att han skulle sälja 10 procent av Balder till Ola Serneke eller hamna i krogslagsmål på Avenyn.

# Joakim Kaminsky tror att linbanestolparna som till slut byggs kommer att se ut ungefär som hans vinnande förslag: "Göteborgarna säger inte nej till hamnkranar."

# Unibail Rodamco ser Göteborgsprojektet som det mest spännande i Europa just nu.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Göteborg 400+

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36.

När: Tisdag 21 maj 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens framtidsseminarium nummer 1.

Här diskuteras de stora frågorna – mer hållbarhet, integration och stadsutveckling än aktuella yielder och hyresnivåer.

Hur vill vi att Göteborg ska utvecklas de närmaste decennierna och vad innebär utvecklingen för affärsmöjligheterna inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn?

Det handlar om visioner, stora tankar och möjligheter – men även om de svårigheter, utmaningar och problem vi står inför när framtidens stad ska förverkligas.

Seminariet arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se som även bland annat arrangerar den anrika Lokalmarknadsdagen i Göteborg tillsammans med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa om 2017 och 2018 års event.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705-84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

 

Se filmen från 2019 års event här:


Partners:

 

 

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY