Image

Se bilderna från Göteborg 400+

Göteborg 400+ Stora delar av Göteborgs fastighetselit samlades på Elite Park Avenue Hotel för framtidsseminariet Göteborg 400+ på onsdagen.
Publicerad den 30 Maj 2018

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerade med Serneke, Jernhusen och Fasticon Kompetens som partners.

Några av höjdpunkterna:

# Cecilia Fasths spaning om att framtidens människor, branschens kunder, inte vill äga. Hon exemplifierade med sitt barns önskelista: "Biobiljetter, presentkort på Itunes och en mystisk dräkt att använda i ett spel. Inte en enda fysisk sak! De unga i dag vill inte äga en massa saker."

# Frågan som ingen av Hans Wallenstam, P-G Persson, Cecilia Fasth eller Mariette Hilmersson kunde svara på: "Vad har regeringen gjort som varit bra för att öka byggandet?"

# Monica Wincentsson från Stadsbyggnadskontoret konstaterade att enorma ytor kan frigöras i en framtid med autonoma fordon. "De självbärande bilarna jobbar dygnet runt."

# Erik Selin fick kommentera ett antal tänkbara framtida rubriker som känns helt osannolika i dag. Han var övertygad om att ingen av dem skulle bli sanning - men menade att det var mer troligt att Balder skulle ge utdelning än att han skulle sälja 10 procent av Balder till Ola Serneke eller hamna i krogslagsmål på Avenyn.

# Joakim Kaminsky tror att linbanestolparna som till slut byggs kommer att se ut ungefär som hans vinnande förslag: "Göteborgarna säger inte nej till hamnkranar."

# Unibail Rodamco ser Göteborgsprojektet som det mest spännande i Europa just nu.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm – Vinterträdgården (ingång från Stallgatan/Blasieholmsgatan).

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners:

 


Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY