Image

Science Village säljer byggrätter till Skanska

Transaktioner Science Village Scandinavia har tecknat avtal med Skanska Sverige om försäljning av byggrätter för projektet The Loop. Försäljningen omfattar ett 4 200 kvadratmeter stort markområde med en byggrätt på 13 000 kvadratmeter. Markområdet ligger i bästa läge på Science Village, angränsande mot Rydbergs torg och spårvägens hållplats för ESS och Science Village.
Publicerad den 13 Februari 2018

Skanska har sedan 2015 arbetat med The Loop, och nu har utvecklingen av projektidén kommit så långt att båda parter var redo att teckna avtal om markförvärv.

– Vi är mycket nöjda med hur Skanska har tagit sig an utvecklingen av The Loop, säger Ulrika Lindmark, vd för Science Village Scandinavia. Man har från Skanskas sida lagt ner stora resurser och stort engagemang på att inte bara skapa en byggnad och en arbetsplats, utan också en mötesplats som ska sjuda av liv även utanför normal arbetstid. Vi är övertygade om att The Loop kommer att berika Science Village.

The Loop är den andra byggrättsförsäljningen som har genomförts i Science Village. Den första var byggrätten för projektet Space som såldes till Wihlborgs 2016.

– Vi har haft en utdragen detaljplaneprocess orsakad av att myndighetsprövningen av ESS ännu inte är klar, säger Ulrika Lindmark. Vi tror nu - på goda grunder - att den första detaljplanen för Science Village kommer att vinna laga kraft under det andra halvåret 2018, och att både Space och The Loop därefter omgående kan börja byggas.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige