Image

Science park i Karlshamn expanderar

Bygg/Arkitektur Netport Science Park i Karlshamn står inför en större expansion som ska resultera i 700 nya arbetsplatser samt biografsalonger, restaurang och utställningsytor.
Publicerad den 26 Maj 2017
Netport Science Park växer. Bild: Anders Törnqvist arkitektbyrå
Netport Science Park växer.

Förra året beslutade Karlshamnsfastigheters styrelse att även en konsertlokal ska innefattas i byggnaden. Under fredagen presenteras innehållet i det nya bygglovet.

- Istället för att kopiera sådant som görs i storstäderna så tar vi vara på det som är specifikt för just den här orten och försöker hitta spetsen som gör platsen både nationellt och internationellt konkurrenskraftig. Vi kommer dessutom bli den enda science parken i Sverige med både konsertlokal och biografer, säger Netport Science Parks vd Samuel Henningsson.

– Sverige är känt för bra formgivning och teknisk utveckling, men sällan för kombinationen. Genom att kombinera kultur och teknik i rätt utformning skapar vi en berikande miljö som blir unikt för Karlshamn. I bästa fall en framgångsfaktor, säger arkitekt Anders Törnqvist, som är delaktig i projektet.

Karlshamns kommun, Blekinge Tekniska Högskola och ett 80-tal medlemsföretag äger en tredjedel var av Netport Science Park.

– Det här är en viktig satsning för kommunens attraktionskraft, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattson.

– Detta är den största satsningen som Karlshamnsfastigheter har gjort och den kommer att få en stor betydelse även byggnadsarkitektoniskt, säger Marie Håkansson Wahlström, vd på Karlshamnsfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige